sewage-truck-gb8e6777a4_1280
Kategorie:

JAK CZĘSTO RESTAURACJE WYMAGAJĄ CZYSZCZENIA ŁAPACZA TŁUSZCZU / POTRÓJNEGO SEPARATORA?

Avatar
Opublikowane przez Anna

Czyszczenie łapacza tłuszczu / potrójnego separatora z szamba powinno być przeprowadzane w restauracjach co najmniej raz na 3 miesiące, aby zapobiec zatkaniu rur kanalizacyjnych i odpływów.

My zapewniamy kwartalne czyszczenie osadników tłuszczu w wielu komercyjnych kuchniach w całej Wiktorii, pomagając im utrzymać optymalną wydajność przez cały rok.

KONSEKWENCJE BRAKU REGULARNEGO CZYSZCZENIA OSADNIKA TŁUSZCZU

NIEPRZYJEMNY SMRÓD

Brak regularnego czyszczenia osadnika tłuszczu spowoduje gromadzenie się rozkładających się resztek jedzenia, które stworzą nieprzyjemne środowisko pracy dla personelu.

ZATKANE ODPŁYWY

Tłuszcz lub resztki mogą z czasem gromadzić się i twardnieć, blokując odpływy i powodując liczne problemy hydrauliczne w całym systemie. To koszmar dla zapracowanej kuchni i może całkowicie zatrzymać gotowanie i biznes.

Konieczność oczyszczenia zablokowanego odpływu lub wymiany części instalacji wodno-kanalizacyjnej jest o wiele droższa i bardziej czasochłonna w naprawie niż zwykły harmonogram czyszczenia osadnika tłuszczu / potrójnego separatora tłuszczu, który zapewnia, że ​​nie wystąpi to paskudne nagromadzenie.

MOŻLIWOŚĆ PRZEDOSTANIA SIĘ DO KANALIZACJI

Byłoby to potencjalnie katastrofalne w skutkach, gdy nagromadzenie tłuszczu i resztek jedzenia mogłoby przedostać się do szamba lub systemu kanalizacyjnego, wpływając na zaopatrzenie w wodę w restauracji.

Może to potencjalnie skutkować nałożeniem na Twoją firmę grzywien przez organy regulacyjne, zagrożeniem dla zdrowia pracowników i klientów oraz nadszarpnięciem Twojej reputacji wśród klientów.

Chcesz zarezerwować usługę czyszczenia osadników tłuszczu ? Porozmawiaj z nami, aby dowiedzieć się, jak nasi eksperci mogą pomóc Twojej firmie w kontynuowaniu działalności